Az almák egyike
azoknak az őszi gyümölcsöknek, amelyeket hosszabb ideig tárolhatunk a
háztartásban. Fontos azonban megfelelő módon tárolni őket ahhoz, hogy minél
tovább frissek maradjanak és ne romoljanak meg. Az első lépés az almák
kiválogatása. Mindig válasszunk ki csak egészséges, éretten szedett
gyümölcsöket. A sérült, túlpuhák vagy penészes darabokat azonnal távolítsuk
el a többi közül. A következő lépés a megfelelő hely kiválasztása a
tárolásra. Az almát legjobb hűvös, sötét és szellős helyen tárolni. Ideális
lehet egy kamra vagy pince, de ha ezek nincsenek, akkor egy hűvös garázs vagy
spejz is megfelelő lehet. Fontos, hogy az almákat ne tegyük zacskóba, mert
így meggyorsulhat a rothadás folyamata. Helyette használjunk papírzacskót
vagy régi újságpapírt, amely segít szellőzni a gyümölcsök körül. Továbbá
fontos figyelni arra is, hogy távol tartsuk az almákat más gyümölcsöktől és
zöldségektől. Az alma kibocsát egy olyan gázt, amely felgyorsíthatja más gyümölcsök
érését és rothadását. Végül, időnként ellenőrizzük az almák állapotát. Ha
észrevesszük, hogy valamelyik elkezd romlani vagy penészedni, azt azonnal
távolítsuk el a többi közül. Összességében tehát fontos a megfelelő
körülmények biztosítása és rendszeres figyelemmel kísérés ahhoz, hogy az
almák hosszú ideig frissek maradjanak és élvezhessük azokat egész télen át.