Burrata

 Ha
szívesen kóstolgatod az új, különleges ízeket és szereted a friss, olasz
sajtokat, akkor bizonyára már találkoztál a burrata sajttal. Ez a krémes,
lágy textúrájú sajt igazi csemege, amelyet eredetileg az olasz Puglia
régióban készítenek. A burrata egyfajta mozzarella sajt, amelynek közepén egy
krémes, tejszínes töltelék található. A sajt kívülről is mozzarellaszerű, de
amikor felvágod, belülről egy krémes és lágy töltelék tör elő. A burrata íze
enyhén sós és tejfölös, ami tökéletesen kiegészíti a friss paradicsommal vagy
bazsalikommal. Hogyan készül a burrata? Először is elkészítik a mozzarella
sajtot, majd a képzett sajtmesterek kézzel formálják és töltik meg
tejszínnel. Ezután gondosan zárva tartják a sajtot, hogy ne szivárogjon ki
belőle a krém. A burrata legjobb fogyasztása frissen történik, hogy élvezhesd
annak lágy és krémes állagát. A burrata ideális választás lehet előételnek
vagy főétel mellé köretként. Lehetőséged van variálni a körettel vagy
tálalással is – például friss salátával vagy pirított kenyérrel.
Összességében a burrata egy igazán különleges sajt, amely garantáltan
elvarázsolja azokat is, akik még nem próbálták. Könnyen beszerezhető az olasz
delikát üzletekben vagy nagyobb szupermarketekben. Próbáld ki bátran ezt az
ínycsiklandó olasz finomságot!