Dió Pác

  A dió pác
készítése egy egyszerű, de ízletes desszert, amelyet könnyedén elkészíthetünk
otthon is. Ebben a blogbejegyzésben megmutatom, hogyan készítheted el ezt a
finom csemegét lépésről lépésre. 1. Először is szerezz be egy tál diót, amit
előzőleg meg kell tisztítani a héjától. Ehhez egyszerűen használhatsz
diótörőt vagy konyhakést. 2. A megtisztított diókat tedd egy serpenyőbe, és
pirítsd meg őket kicsit. Így az aromájuk még jobban ki fog bontakozni. 3. Közben
keverj össze egy kevés mézet és vizet egy lábosban, majd forrald fel. Ebben a
lépésben fontos, hogy figyelj az arányokra, hogy ne legyen sem túl híg, sem
túl sűrű a pác. 4. Miután felforrt a mézes víz, add hozzá a pirított diókat,
és keverd össze alaposan. Hagyd állni néhány percig, hogy jól átvegyék a pác
ízét. 5. Végül szedd le a tűzhelyről a lábast, és hagyd kihűlni a diókat
teljesen. Amikor már langyosak, szórd meg őket kókuszreszelékkel vagy
porcukorral. És voilà! Kész is van a dió pácod, amit akár magában is
fogyaszthatsz, de remekül illik sütemények vagy fagylaltok díszítéséhez is.
Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon, és garantáltan elnyeri majd a
családod és barátaid tetszését!