Enoki Gomba Receptek

 Az
enoki gomba egy vékony, hosszú szárú és apró kalapú gomba fajta, melyet
gyakran használnak a kínai és japán konyhában. Ez a gomba rendkívül
egészséges, tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Emellett
alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás lehet fogyókúrázók számára
is. Az enoki gombát könnyen beszerezheted ázsiai élelmiszerboltokban vagy
nagyobb szupermarketekben is. A legtöbb receptben frissen használják, de
néhány helyen konzerv formájában is kapható. Egyik legnépszerűbb módja az
enoki gomba elkészítésének a sült változat. Ehhez egyszerűen moss meg egy
csomag enoki gombát, vágd le az alját és szétválaszd a szálait. Majd egy
serpenyőben pirítsd meg őket kevés olajon vagy vajon néhány percig, amíg
aranybarna nem lesz. Ha inkább valamilyen ételbe szeretnéd beleforgatni az
enoki gombát, akkor készíthetsz belőle levest vagy ragut is. Ehhez vágd le az
alját, majd add hozzá a többi hozzávalót és főzd össze egy tálban. Az enoki
gombát sokféleképpen felhasználhatod ízesítésre is. Például salátákba,
tésztákba vagy sushihoz is remekül passzol. Próbálj ki különböző recepteket
és fedezd fel ennek a finom és egészséges gombafajtának az ízvilágát!