Fekete Bab Recept

  A fekete bab egy
nagyon tápláló és egészséges alapanyag, amely számos étel elkészítéséhez
használható. Rengeteg rostot, fehérjét és vitaminokat tartalmaz, így kiváló
választás lehet a vegetáriánus vagy vegán étrendet követők számára is. Egyik
legnépszerűbb felhasználási módja a fekete babnak az, hogy belőle levest
készítsünk. Ehhez először áztassuk be a babot legalább 8 órára vízbe, majd
főzzük puhára. Ezután adjunk hozzá zöldségeket (pl. hagyma, sárgarépa, zeller),
fűszereket (pl. fokhagyma, chili, kömény) és paradicsomot, majd főzzük
további 30-40 percig. Egy másik kedvelt recept lehet a fekete bab chili con
carne. Ehhez pirítsunk meg hagymát és fokhagymát olajon, majd adjuk hozzá a
darált húst (akár növényi alapanyagból is) és fűszereket (pl. chili,
paprika). Ha a hús már átsült, adjuk hozzá a befőtt paradicsomot és a főtt
fekete babot, majd főzzük össze az egészet. Ha édességre vágyunk, akkor
készíthetünk fekete babos brownie-t is. Ehhez pürésítsük pépesre a főtt
fekete babot és keverjük össze kakaóporral, cukorral, tojással és liszttel.
Öntsük egy sütőformába és süssük 180 fokon kb. 20-25 percig. A fekete bab
tehát sokféleképpen felhasználható az étkezés során, ráadásul nagyon
egészséges is. Érdemes beiktatni az étrendbe ezeket az ízletes és tápláló
ételeket!