Fekete Lencse Saláta

 A
fekete lencse saláta egy könnyű és tápláló étel, amely ideális választás
lehet egy egészséges ebéd vagy vacsora során. A fekete lencse nagyon tápláló,
tele van fehérjével és rosttal, így segít fenntartani az energiaszintet és
támogatja az emésztést is. Ahhoz, hogy elkészítsd ezt az egyszerű és finom
salátát, először meg kell főznöd a fekete lencsét. Ehhez moss meg egy
csészényi fekete lencsét alaposan, majd tedd egy lábosba és önts rá annyi
vizet, hogy ellepje. Főzd lassú tűzön kb. 20-25 percig, vagy amíg
megpuhulnak, de még nem esnek szét teljesen. Amíg a lencse fő, készítsd el a
saláta öntetét. Egy kisebb tálban keverj össze olívaolajat, citromlevet,
mustárt, sót és borsot ízlés szerint. Ha szereted a fokhagymát vagy friss
gyógynövényeket, például petrezselymet vagy koriandert is hozzáadhatsz az
öntethez. Amikor a lencse megfőtt és lecsepegettél róla a vizet, tedd egy
nagy tálba és hagyd kihűlni pár percig. Add hozzá az öntetet és keverd össze
alaposan. Ezt követően adj hozzá felkockázott paradicsomot, uborkát,
vöröshagymát és bármilyen zöldséget vagy sajtot, amit szeretsz. Végül szórd
meg apróra vágott dióval vagy magvakkal a salátát az extra ropogtatásért és
tápanyagokért. Tálald frissen vagy tegyél belőle magaddal munkahelyedre
ebédre. A fekete lencse saláta igazi ínyencség lehet mindazoknak, akik
szeretik az egészséges és ízletes ételeket!