Hagymamag Termesztése

  A hagymamag termesztése otthon
nagyszerű módszer arra, hogy friss és egészséges hagymát szüreteljünk a saját
kertünkben. Ha szeretnél kipróbálni ezt a termesztési módszert, néhány
egyszerű lépést kell követned. Először is válassz egy napos és jól megmunkált
kertterületet, ahol a talaj jó vízelvezetéssel rendelkezik. A hagymamagokat
április vagy május elején ültessük el, amikor már nincs fagyveszély. Ássunk
kis gödröket a talajba, és tegyünk mindegyikbe egy-egy hagymamagot. Fontos,
hogy ne ültessük túl sűrűn őket, hagyjunk legalább 10-15 cm távolságot
közöttük. Locsoljuk meg alaposan a magokat, majd takarjuk be őket földdel. Ne
felejtsük el rendszeresen locsolni a hagymákat, de vigyázzunk, hogy ne legyen
túl nedves a talaj. Ha minden jól megy, kb. 3-4 hónap múlva már
szüretelhetjük is az első friss hagymáinkat. Amikor a levelek elkezdenek
sárgulni és elfonnyadni, ez jelzi, hogy érett és kész a betakarításra.
Ezekkel az egyszerű lépésekkel te is könnyedén termeszthetsz saját friss
hagymát otthon, és élvezheted annak ízletes és tápláló előnyeit!