Kelbimbó Főzési Idő

 A
kelbimbó egy sokak által kevéssé kedvelt zöldség, pedig rengeteg egészségügyi
előnnyel rendelkezik. Ha még sosem próbáltad, érdemes kipróbálnod, hiszen
ízletes és könnyen elkészíthető. Először is fontos megemlíteni, hogy a
kelbimbó főzési ideje nem túl hosszú. Általában 5-7 perc elegendő ahhoz, hogy
a zöldség megpuhuljon, de még ropogós maradjon. Fontos azonban, hogy ne főzd
túl, mert akkor elveszíti az ízét és az állaga is romlik. Az első lépés a
kelbimbó előkészítése. Mossuk meg alaposan, majd távolítsuk el a leveleket és
vágjuk ketté vagy negyedekre, attól függően, milyen méretű darabokra
szeretnénk vágni. Ezután forraljunk fel egy lábast sós vízzel, majd adjuk
hozzá a kelbimbót. Főzzük 5-7 percig, majd szűrjük le és öblítsük le hideg
vízzel, hogy megálljon a főzőfolyamat. Ha szeretnénk valamilyen ízesítést is
adni a kelbimbónak, akkor például sóval, borsval, fokhagymával vagy citrommal
ízesíthetjük. De természetesen más fűszerekkel vagy szószokkal is
kísérletezhetünk. Összességében tehát a kelbimbó gyorsan és egyszerűen
elkészíthető zöldség, amely nagyszerű táplálkozási előnyökkel rendelkezik.
Érdemes beiktatni az étrendünkbe és kísérletezni az ízekkel!