A kivi egy trópusi
gyümölcs, amelynek a népszerűsége az utóbbi években jelentősen nőtt. Sokan
kedvelik a friss, édes és zamatos ízét, valamint a magas C-vitamin tartalmát.
A kivi fajták között számos különbség van, amelyek befolyásolják az ízét,
textúráját és méretét. 1. Golden kiwi: Ez a fajta sárga héjjal rendelkezik,
és általában édesebb és kevésbé savas, mint a hagyományos zöld kivik.
Gazdagabb C-vitaminban és rostokban is. 2. Zöld kivi: Ez a legelterjedtebb
kivi fajta, amelynek barnás-zöld bőre van. Általában savanykásabb és
zamatosabb, mint a golden kiwi. 3. Baby kiwi: Ezek a mini kivik szinte
ugyanolyan ízűek, mint a nagyobb testvéreik, de könnyebben fogyaszthatóak,
mivel nem kell hámozni őket. 4. Hayward kivi: Ez a legismertebb kivi fajta
világszerte, jellemző rá a puha zöld bőr és a zamatos belső rész. Fontos
megjegyezni, hogy bár az egyes kivi fajták között vannak különbségek az
ízükben és textúrájukban, mindegyikük rendkívül tápláló gyümölcs, amely
segíthet erősíteni az immunrendszert és javítani az emésztést. Érdemes
kipróbálni mindegyiküket, hogy megtaláld a számodra legkedveltebbet!
