Az onigiri egy
hagyományos japán étel, ami rizsgombócokból áll, amelyeket gyakran alga lepel
borít. Az onigiri készítése könnyű és egyszerű, és számos különböző
töltelékkel lehet variálni. A recept lépései: 1. Moss meg 1 csésze japán
rizst alaposan, majd főzd meg a szokásos módon. 2. Amikor elkészült, hagyd
néhány percig pihenni, majd hagyd kihűlni. 3. Készítsd elő a tölteléket:
például sült tonhalat, savanyú szilva pasztát vagy sózott szilvaszilvát. 4.
Nedvesítsd meg a kezedet egy kevés sóval, majd formálj egy kis gombócot a
rizsből. 5. Nyomkodd bele a közepébe a tölteléket, majd formázz egy háromszög
alakú vagy gömb alakú onigirit. 6. Végül tekerd be az alga lepelbe az
onigirit. Az onigiri nagyszerű snack lehet otthonra vagy utazásra is, könnyen
elcsomagolható és tárolható. Próbálj ki új töltelékeket is, hogy felfedezd a
saját kedvencedet! Jó étvágyat!