A padlizsán egy gyakran használt
zöldség a konyhában, amely sokféleképpen elkészíthető. Azonban sokan nem
tudják, hogy a padlizsán magja is ehető és rendkívül tápláló. Ebben a
blogbejegyzésben részletesen bemutatjuk, hogyan lehet elkészíteni a padlizsán
magját otthon. 1. Lépés: Vágd le a padlizsánt és vágd félbe. A magokat egy
kanállal vagy késsel könnyedén kiválaszthatod a belső részből. 2. Lépés:
Mossa meg alaposan a padlizsán magokat hideg víz alatt, hogy eltávolítsa az
esetleges maradékot. 3. Lépés: Szárítsa meg a magokat egy papírtörlővel vagy
konyharuhával. 4. Lépés: Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd adj
hozzá egy kevés olívaolajat. 5. Lépés: Add hozzá a padlizsán magokat a
serpenyőbe és pirítsd őket aranybarnára, időnként kevergetve. 6. Lépés: Ha
elkészültek, sózd meg ízlés szerint és már tálalhatod is! A padlizsán magjai
nagyon finomak és ropogósak, és remek fehérjeforrások is lehetnek az
étrendedben. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon, és fedezd fel ennek
az alapanyagnak az új ízét és textúráját!