Panirozás

 A panirozás egy egyszerű, de nagyszerű módszer, amely
segítségével különleges, ropogós bevonatot lehet varázsolni ételeinkre.
Leggyakrabban húsokat vagy zöldségeket paníroznak, de a lehetőségek száma
végtelen. A panirozás lépései egyszerűek: 1. Előkészítés: Készítsünk elő
három tálkát. Az egyikbe lisztet, a másikba felvert tojást és a harmadikba
zsemlemorzsát tegyünk. 2. Pácolás: Az ételt először sózzuk és borsozzuk ízlés
szerint, majd forgassuk meg lisztben, majd tojásban és végül zsemlemorzsában.
3. Sütés: Forró olajban süssük készre az ételt mindkét oldalán, amíg
aranybarna nem lesz a panirozott bevonat. A panirozásnak számos előnye van.
Nemcsak különleges ízvilágot kölcsönöz az ételnek, hanem segít abban is, hogy
az étel belül puha maradjon, míg kívül ropogós lesz. Próbáljunk ki különböző
változatokat is! Például helyettesíthetjük a zsemlemorzsát darált mandulával
vagy kókuszcsoporttal, így még izgalmasabbá tehetjük az ételt. Ne féljünk
kísérletezni! A panirozás tehát egy egyszerű módszer, amely sokféle ételhez
alkalmazható. Próbáljuk ki otthon is és élvezzük az eredményt!