Rántott Tofu

 Ha
valami könnyű, gyors és ízletes ételt szeretnél készíteni, akkor a rántott
tofu tökéletes választás lehet számodra. A tofu egy vegán eredetű fehérje
forrás, amelyet könnyen lehet elkészíteni és ízesíteni is. A rántott tofu
elkészítése egyszerű, csak néhány alapanyag és pár lépés szükséges hozzá.
Először is vágd fel a tofut szeletekre vagy kockákra, majd ízlés szerint
fűszerezd és sózd meg őket. Ezután készíts egy tálba egy kevés lisztet, egy
másikba tojást (vagy növényi tejet vegáknak) és egy harmadikba zsemlemorzsát.
Mártsd be a tofu szeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül pedig
zsemlemorzsába. Ezután melegíts fel olajat serpenyőben, majd süsd ki benne a
rántott tofut mindkét oldalán aranybarnára. Amikor már elkészült, tedd
papírtörlőre lecsöpögni az felesleges olajtól. A rántott tofu számtalan módon
tálalható. Lehet köretként enni körettel és salátával, de akár szendvicsben
is tálalhatod. Az ízek variálásához használhatsz különböző fűszereket vagy
mártásokat is. Összességében a rántott tofu egyszerűen elkészíthető, finom és
laktató étel lehet azoknak, akik szeretnének valami újat kipróbálni vagy
éppen vegán életmódot folytatnak. Próbáld ki te is ezt az egészséges
alternatívát a hagyományos rántott hús helyett!