A
rókagomba egy finom és tápláló gomba, amely számos ételben használható. Ha
éppen nem tudod azonnal felhasználni, akkor érdemes fagyasztani, hogy később
is frissen tudd használni. A rókagombát először alaposan mossuk meg és vágjuk
fel szeletekre vagy darabokra, attól függően, hogyan szeretnénk felhasználni.
Ha van időnk és lehetőségünk, akkor érdemes előfőzni a gombát egy kevés
olajon vagy vajon, hogy később csak fel kelljen melegíteni. A főzés után
hagyjuk kihűlni a gombát, majd terítsünk ki egy sütőpapírt egy tepsire és
helyezzük rá egy rétegben a rókagombát. A fagyasztást mindig egy rétegben
érdemes végezni, így könnyebb kivenni belőle a mennyiséget, amit éppen
szükségünk van. A tepsit tegyük be a fagyasztóba és hagyjuk megfagyni a
gombát legalább néhány órára. Ha már jól megfagyottak a darabok, akkor
szedjük át őket zacskóba vagy légmentesen záródó dobozba. Így tárolva akár
több hónapig is elállnak a rókagomba szeletek vagy darabok és bármikor
elővehetjük őket egy gyors és egészséges étel elkészítéséhez. Ne feledd: a
fagyott gomba nem lesz olyan ropogós, mint frissen elkészítve, de ízében
ugyanolyan finom marad.
