A
rumos pohár egy olyan italos pohár, amelyet leggyakrabban rum fogyasztására
használnak. A hagyományos rumos pohár kerekded aljú és hosszú szárral
rendelkezik, hogy könnyen tudjuk megfogni és keverni az italt a pohárban. A
rumos poharakat általában 150-300 ml-es űrtartalommal gyártják, hogy elegendő
hely legyen az italnak és a jégkockáknak is. A poharak anyaga lehet üveg,
kristály vagy fém, attól függően, hogy milyen stílusban és minőségben
szeretnénk fogyasztani az italt. Amikor rumot fogyasztunk a rumos pohárban,
fontos figyelni a megfelelő arányokra: általában 1 rész rumot keverünk 2-3
rész üdítővel vagy gyümölcslével. Fontos, hogy a rumot először öntsük a
pohárba, majd csak ezután adjuk hozzá az egyéb összetevőket. A rumos
poharakat gyakran díszítik citromkarikával, mentalevéllel vagy egyéb
gyümölccsel, hogy még vonzóbbá tegyék az italt. Érdemes odafigyelni arra is,
hogy a rumot mindig szobahőmérsékleten tároljuk és ne tegyük hűtőbe, mert ez
befolyásolhatja az ízét és aromáját. Végül ne feledkezzünk el arról sem, hogy
a rum fogyasztása mértékletes legyen és mindig tisztességes körülmények
között élvezzük az italt! Egy jó hangulatú buli vagy vacsora után pedig
biztosan jól fog esni egy finom rumos koktél a megfelelő pohárban!