Savanyú
káposzta lé: egészséges és finom A savanyú káposzta lé egy igazán egészséges
ital, amely tele van probiotikumokkal és más hasznos tápanyagokkal. A savanyú
káposzta maga is tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így a
leve is sok jótékony hatással bír az egészségünkre. Hogyan készül a savanyú
káposzta lé? Először is szükségünk lesz egy nagy üvegbe vagy befőttesüvegbe.
Megfelelő mennyiségű savanyú káposztát (általában 1-2 fej) apróra vágunk és
az üvegbe tesszük. Hozzáadhatunk fűszereket is ízlés szerint, például
borókabogyót vagy köményt. Azután felöntjük vízzel és hagyjuk állni néhány
napig, hogy a savanyúság íze átjárja a vizet. Miért érdemes fogyasztani? A
savanyú káposzta lé tele van probiotikumokkal, amelyek segítik az emésztést
és erősítik az immunrendszert. Emellett gazdag rostban, ami segíthet
megelőzni a székrekedést és javítani az emésztést. A C-vitamin tartalma pedig
segíthet erősíteni az immunrendszert és védeni a betegségektől. Hogyan
fogyasszuk? A savanyú káposzta levet frissen vagy hűtve fogyaszthatjuk. A
legjobb reggelente éhgyomorra vagy étkezések között elfogyasztani egy pohárka
belőle. Ízesíthetjük citromlével vagy gyömbérrel is, hogy még finomabb legyen
az íze. Összességében a savanyú káposzta lé egy igazán egészséges és finom
ital, amely sok jótékony hatással bír az egészségünkre. Érdemes beiktatni az
étrendünkbe, hogy támogassuk az emésztést és erősítsük az
immunrendszerünket.Így könnyedén élvezhetjük a finom ízeket és egészségünk is
profitál belőle.
