Az igazi sushi készítésének alapja a
tökéletes rizs elkészítése. A sushi rizs elkészítése nem egyszerű feladat, de
néhány alapvető lépés betartásával bárki megtanulhatja ezt a művészetet
otthon is. Először is, fontos beszerezni a megfelelő hozzávalókat: sushi
rizst, rizsecetet, cukrot és sót. A sushi rizst alaposan mossuk át hideg
vízben, majd főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint. Amikor
elkészült, hagyjuk kihűlni egy kicsit. Egy másik lábasban melegítsük fel a
rizsecetet egy kevés cukorral és sóval. Fontos, hogy ne forraljuk fel, csak
addig melegítsük, amíg a cukor és a só feloldódik benne. Majd öntsük ezt az
ecetes keveréket a kihűlt rizsre, és óvatosan keverjük össze. Ezután hagyjuk
pihenni a rizst néhány percig, hogy minden íz jól összeérjen. Ezt követően
már lehet is használni a sushi készítéséhez. Vigyázat, ne vigyük túlzásba az
ecetes keverék mennyiségét, mert könnyen túl savanyú lehet így az elkészült
sushi. Összességében tehát a sushi rizs elkészítése néhány egyszerű lépésből
áll: mosás, főzés, ecetes keverék hozzáadása és keverés. Ha ezeket betartod,
garantáltan finom és autentikus ízű sushi-t tudsz majd otthon is elkészíteni!
Jó étvágyat!