A szalvéta használata egyszerűnek
tűnhet, de sokan még mindig nem tudják, melyik oldalát kell használni étkezés
közben. A szalvéta helyes használata egy kis odafigyelést igényel, de fontos
a jó benyomás fenntartása érdekében. 1. A legfontosabb szabály az, hogy
mindig a szalvéta nagyobb, sima felét kell kitárni és az ölére helyezni. Ez
az oldal gyakran díszesebb és alkalmasabb a kezek tisztán tartására. 2. Ha
lekened valamit az arcodra vagy a szádra, akkor mindig a kisebb, redőzött
oldalt használd. Ez azért fontos, mert ezen az oldalon kevésbé látszanak a
foltok, és így könnyebben lehet eltüntetni őket. 3. Ha meg kell törölnöd
valamit az asztaltól vagy más felületről, akkor is a kisebb oldalt használd.
Így elkerülheted, hogy a koszos oldallal tovább szennyezd a tárgyat. 4. Ne
felejtsd el, hogy a szalvétát csak egy alkalommal használd! Ha szükséges,
kérhetsz újat az étteremben vagy otthon is cserélhetsz. Összességében tehát
fontos tudni, melyik oldalát kell használni a szalvétának az adott
helyzetben. A megfelelő módon való használat segít abban, hogy tisztán
tartsuk magunkat és környezetünket étkezés közben is.Így mindenki pozitív
benyomást fog rólunk alkotni, és mi magunk is komfortosabban fogjuk érezni magunkat
az étkezés során.