Szederlekvár Mag Nélkül

 Szederlekvár
Mag Nélkül A szederlekvár a nyár egyik legfinomabb édessége, melyet könnyedén
elkészíthetünk otthon is, akár mag nélkül is. A szederlekvár elkészítése
egyszerű folyamat, és garantáltan finom végeredményt fogunk kapni. Először is
gyűjtsünk össze egy jó adag érett szedret, melyeket alaposan mossunk meg és
szárítsunk le. Majd tegyük őket egy lábasba, adjunk hozzá cukrot ízlés
szerint, kevés vizet és citromlevet. Ezt az egészet lassú tűzön főzzük addig,
amíg a szedrek teljesen összezúzódnak és besűrűsödik az állaga. Ezután vegyük
le a tűzről és kanalazzuk üvegekbe a lekvárt. Fontos, hogy az üvegek tetejét
jól zárjuk le, majd tegyük őket fejjel lefelé hűlni. Így garantáltan hosszú
ideig eltartható lesz a finom szederlekvár. A szederlekvár mag nélkül is
fantasztikusan finom és egyszerűen elkészíthető. Próbáljátok ki ti is ezt a
receptet otthon, és élvezzétek a nyár ízeit egész évben!