A
tejszín egy olyan tejtermék, amelyet általában a tehenek tejéből állítanak
elő. Gyakran használják édes és sós ételek készítéséhez, mivel gazdag ízű és
krémes állagú. Angolul „cream” néven ismert, és sok receptben
szerepel. Az első lépés az, hogy megválasszuk a megfelelő tejszínt a
receptünknek. A leggyakrabban használt típusok az egyszerű és a dupla
tejszín. Az egyszerű tejszín legalacsonyabb zsírtartalmú változat, míg a
dupla tejszín jóval több zsírt tartalmaz. Ha például desszertet készítünk,
akkor általában a dupla tejszínt választjuk, mivel krémesebb állagot ad az
ételnek. A tejszínt gyakran habbá verik fel és hozzáadják más összetevőkhöz
(pl. cukor, vanília kivonat stb.), hogy még finomabb legyen az eredmény.
Fontos megjegyezni, hogy a tejszín gyorsan romlásnak indulhat, ezért érdemes
figyelni a lejárati dátumra és tárolni azt megfelelő hőmérsékleten. A fel nem
használt maradékot célszerű lefagyasztani későbbi felhasználásra. Összegezve,
a tejszín egy nagyon fontos és sokoldalú összetevő a konyhában. Használata
sokféle étel elkészítését könnyebbé teszi és gazdagabb ízeket kölcsönöz az
ételeknek. Érdemes kipróbálni különböző receptekben és megtapasztalni annak
sokoldalúságát és finom ízét.