Tökéletes Ropogós Gofri Recept

 A
gofri talán az egyik legfinomabb desszert, amit otthon is könnyedén
elkészíthetünk. A ropogós, puha és édes gofrik mindenki számára kedvelt
édességnek számítanak, és szerencsére a receptjük sem bonyolult. Ahhoz, hogy
tökéletes ropogós gofrit készítsünk, először is össze kell keverni az
alapanyagokat egy tálban. Ehhez szükségünk lesz 2 csésze lisztre, 2 evőkanál
cukorra, 1 evőkanál sütőporra, egy csipet sóra, 2 tojásra, 1 és 3/4 csésze
tejre, valamint 1/2 csésze olvasztott vajra. Miután sima tésztát kaptunk,
felmelegítjük a gofrisütőt és megkenjük olajjal. Ezt követően öntünk bele egy
merőkanálnyi tésztát mindegyik gofriformába, majd lecsukjuk a fedelét és kb.
3-4 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha minden oldala átsült és
ropogós lett a gofri, akkor már csak ki kell emelni a sütőből és kedvenc
ízesítéssel tálalni. Lehet rá tenni csokitölteléket, gyümölcsöket vagy akár
vaníliás pudingot is. Így egyszerűen elkészítheted otthon a tökéletes ropogós
gofrit, ami garantáltan elnyeri majd a család és barátok tetszését is. Jó
étvágyat!