A
töltött paprika egy ízletes és laktató étel, ami a magyar konyha egyik
klasszikusa. A recept egyszerű és gyorsan elkészíthető, ráadásul egészséges
is, ha az alapanyagokat megfelelően választjuk. A töltött paprika
kalóriatartalma attól függ, hogy milyen húst és rizst használunk hozzá,
valamint hogy milyen szószban pároljuk. Általánosságban elmondható, hogy egy
adag töltött paprika kalóriaértéke kb. 300-400 kcal között mozog. A recept
lépései: 1. Mossunk meg 4 db paprikát és vágjuk le a tetejüket. 2. Egy tálban
keverjünk össze 250g darált húst, 1 csésze rizst, sót, borsot és ízlés
szerinti fűszereket. 3. Töltsük meg a paprikákat ezzel a masszával. 4. Egy
lábasban forraljunk fel vizet és tegyük bele a paprikákat. 5. Pároljuk kb. 30
percig közepes lángon. 6. Közben készítsünk egy paradicsomszószt vagy
tejfölszószt a paprikákhoz. Így egyszerűen elkészíthetjük a finom és tápláló
töltött paprikát, amely ideális választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora
során. Fontos azonban figyelni az alapanyagok minőségére és mennyiségére,
hogy ne legyen túl kalóriadús az étel. Jó étvágyat!
